Commentaar Vrouwenpartij: stalking is in Nederland verboden, maar rechercheurs van de sociale diensten doen niet anders! Om bijstandsgerechtigden te kunnen betrappen is alles toegestaan. Dit heeft enorme gevolgen voor al die bijstandsgerechtigden die te goeder trouw zijn en onrechtmatig gevolgd worden. Stalking is niet voor niets verboden! Het brengt schade toe aan de persoon die gevolgd wordt en is daarom verboden. Wie geeft de ambtenaren toestemming om te stalken? Welke minister?
De ambtenaren van de belastingdienst en de toeslagenaffaire mochten gezinnen, moeders en vaders kapotmaken, 1100 kinderen uit huis plaatsen, allemaal met levenslange gevolgen, en niemand die protesteerde. Al zoveel jaren zien we hetzelfde onmenselijke gedrag bij de ambtenaren van de sociale diensten en weer zegt niemand dat het onacceptabel is om mensen dit aan te doen.
De kerken zijn lange tijd een vrijhaven geweest voor onacceptabel gedrag. Moeten we ons niet afvragen of onze overheidsdiensten niet een zelfde soort vrijhaven zijn? De kerken verborgen de misstanden, maar doen overheidsdiensten niet hetzelfde?
De Vrouwenpartij vraagt zich af hoe het toch mogelijk is hoe de minderen in de maatschappij zo mishandeld kunnen worden. Kwetsbaarheid roept dit op? Geeft kwetsbaarheid en onmacht zich te verweren, de opening en de goedkeuring? Is dat de reden dat de meerderen wel zoveel middelen hebben om zich te verweren en daarom niet vervolgd worden?
Bij kippen zien we hetzelfde in de pikorde. De laagste wordt door iedereen gepikt. Dat mag in de kippen orde. Hoe lange evolutie zit er tussen kip en mens?
Uit het artikel van de Volkskrant:
Sociale diensten gaan dan ook niet lichtzinnig om met het opsporen ervan: bijstandsgerechtigden beklaagden zich onder meer over peilbakens onder de auto, camera’s voor de deur, buurtonderzoeken en achtervolgingen die niet zouden misstaan in de nieuwste Bond-film.
Vijf jaar geleden werd ze op het matje geroepen omdat een goede vriend, een getrouwde man nota bene, haar dochters voor hun verjaardag telefoons had gegeven. Er moest wel sprake zijn van een relatie waarin hij haar onderhield, vond de rechercheur. Haar uitkering werd tijdelijk stopgezet en ze kreeg een vordering van 27 duizend euro wegens het schenden van de inlichtingenplicht.
Op het moment dat zij 21 jaar zijn, tellen zij – net als liefdespartners – ook mee voor de kostendelersnorm. Terwijl zij met de oververhitte huizenmarkt vaak moeilijk op zichzelf kunnen gaan wonen. Ook mantelzorgers die bij iemand moeten inwonen om zorg te verlenen, lijden volgens de belangenclub onder diezelfde kostendelersnorm.
Het Tilburgse experiment duurt een jaar. Als het een succes is, is het Rijk volgens Lahlah aan zet. Voor Van Krimpen zal het weinig verschil maken als de pilot landelijke navolging krijgt: de relatie met de hondeneigenaar heeft ze inmiddels verbroken, ze neemt geen enkel risico meer. Ze is niet van plan om ooit nog verliefd te worden. ‘Na al die jaren in de bijstand ben ik niet alleen wantrouwig geworden tegenover de overheid. Ik durf helemaal niemand meer te vertrouwen.’
Lees hier het artikel: In Tilburg mag het: bijstand ontvangen en samenwonen
Bron: de Volkskrant
Marieke de Ruiter
19 oktober 2021