In de tijd voor de MeToo beweging werden aangiften van aanranding en verkrachting door de Nederlandse politie afgeraden. Er was toch heel weinig kans dat de dader veroordeeld zou worden. En zo is het nog steeds: alleen bij een aantal aangiften tegen dezelfde dader zal de politie de zaken serieus nemen en tot actie overgaan. De dader wordt uit en ten treure ‘beschermd’ en het slachtoffer blijft achter met vaak levenslange brokken.
We zijn nu een paar jaar verder en de MeToo beweging blijft zich evolueren. De zaak Epstein is nog volop in beweging met zijn handlangster voor de rechter en prins Andrew die voor de Amerikaanse rechtbank wordt gedaagd. De zaak met de ‘Sex in the City’ acteur, die binnen enkele dagen ontslagen werd en waar de vier actrices van de serie afstand van hem namen en voor de kant van de slachtoffers kozen. De acteur werd tot verbazing van vele vrouwen in een Nederlands entertainment nieuwsprogramma nog verdedigd door een man! Gekwalificeerd uiteraard.
Waar ligt de lat nu, als een bijzonder populair programma met miljoenen kijkers van de buis wordt gehaald vanwege grensoverschrijdend gedrag?
Toch gloort er licht voor bedrijven en instanties. Het voorstel voor onze WijSamen app kan heel veel voorkomen in de toekomst. We hoeven niet lang te wachten tot er vergaande wettelijke regels komen. De app kan nu al geïnstalleerd worden en meisjes en vrouwen beschermen. De app kan elk grensoverschrijdend gedrag vrijwel onmiddellijk voorkomen. De app is eenvoudig in gebruik en bijzonder gebruiksvriendelijk, is gratis als Slack wordt gebruikt en toegankelijk voor elke groep vrouwen op elke plaats in de maatschappij. Elk bedrijf en elke instantie kan met behulp van de vrouwen die de app gebruiken elke vorm van grensoverschrijdend gedrag direct te weten komen, het personeel beschermen en actie ondernemen om schade aan het bedrijf te voorkomen.
Deze oplossing van de Vrouwenpartij kost geen tijd en geen geld!