Commentaar Vrouwenpartij: Zou het gevaar van erectie dysfunctie mannen mogelijk van mening kunnen doen veranderen als het gaat om de goedkeuring van de pesticide glyfosaat voor de komende 10 jaar? Mede als je de spectaculaire afname van spermacellen (minus 59%) in kwaliteit en kwantiteit kent?
Een man met erectie dysfunctie voelt zich geen echte man meer. Een diepere schaamte kan hem zelden overkomen. En wij vrouwen kunnen ons wel voorstellen wat dat kan gaan betekenen in en voor ons huwelijk.
Het is geen gering probleem als tegen 2025 wereldwijd 300 miljoen mannen lijden aan erectiele dysfunctie. Bij een wereldbevolking van 8 miljard zijn er 4 miljard mannen waarvan, door ons geschat, 2,5 miljard vruchtbaar zijn, gaat het in 2025 om 12% van alle mannen op de wereld.
Glyfosaat, een landbouw vergif, doet zijn werk ook in jouw lichaam
Glyfosaat wordt overal in je lichaam gevonden: in je bloed, in de moedermelk, in de placenta, in de hersenen van je kinderen*, in je nieren, in je zenuwen (Parkinson). Omdat het een langzaam sluipende ziekteverwekker is, kan het jaren duren voor je de effecten zal opmerken. Zolang we jong zijn kan het lichaam het meestal wel aan, maar als we ouder worden en verzwakken en onze weerstand is onvoldoende, dan slaat het zijn slag. We hebben dit gezien met Covid waar besmette kinderen nauwelijks of geen last hadden, maar ouderen zelfs het loodje konden leggen. Dat betekent in de praktijk van ons leven: pesticiden vergiftigen ons langzaam en openbaren zich als het te laat is.
Voor onze mannen, voor onze kinderen, voor onszelf
Wat het je ook mag kosten: koop en eet alleen biologisch.
Bron: abcgezondheid.be
29 maart 2024
Pesticiden bedreigen de voortplanting
Erectieproblemen komen bovenop de reeds langer aangetoonde effecten: lagere productie van zaadcellen, met verminderde kwaliteit, beweeglijkheid en abnormale vorm. Bovenop de bedreiging voor de vrouwelijke vruchtbaarheid. Tegen 2025 zouden wereldwijd 300 miljoen mannen lijden aan erectiele dysfunctie.
Vruchtbaarheidspecialist Swan: “De globale vruchtbaarheidsgraad halveerde tussen 1960-2016. Het spermagetal verminderde in Westerse landen met 59% tussen 1973-2011. Als je de curve projecteert in de toekomst, zou deze 0% bereiken in 2045. Geen enkele man zou dan nog ‘leefbaar’ sperma produceren”.
En het zal niet beteren in Europa: zopas besliste de ‘EU’ om de toelating voor landbouwgebruik van glyfosaat in Europa met 10 jaar te verlengen. En het langverwachte plan/ambitie om het pesticidengebruik in Europa te halveren tegen 2030 werd… weggestemd.
Europarlementariër Sarah Wiener noemt dit “een groot risico voor de gezondheid van onze samenleving”.
Tot zover de Europese ‘Green Deal’. De mens graaft zijn eigen graf…