Blog

De toekomst van Individualisering

De toekomst van Individualisering 

Individualisering wordt alom gezien als een van de grote veroorzakers van de problemen van deze tijd. Mensen die teveel te zeggen willen hebben en de balans in de samenleving verstoren.

Dit is echter een niet-doordacht idee, een vooroordeel en een foutieve inschatting. Het is echter zo dat individualisering staat voor de vrije wil en vrije wil van het individu een onontbeerlijke hoeksteen is voor de toekomst van deze wereld en onze samenleving.

De geboorte van het individu

In de Sixties kwam de grote doorbraak naar individualisering. Ervoor hadden de Staat en de Kerk een gedeelde almacht, waar gehoorzaamheid de hoofdtoon voerde en geen plaats was voor een eigen afwijkende mening. De  jeugd van toen, de hippies, erkende die almacht niet, wat een proces op gang bracht waarbij deze almacht in stukken brak en ruimte gecreëerd werd voor wat we decentralisatie van macht kunnen noemen. Dit proces van decentralisatie van macht is nooit gestopt en is ook niet meer te stoppen. De participatiemaatschappij heeft de toekomst.
Het kantelpunt is in zicht en decentrale macht zal groter en meer bepalend voor ons leven worden dan de centrale macht van nu. Zonder de parallelle groei van de individuele vrije wil is het proces van decentralisatie tot mislukken gedoemd.

Het proces van Decentralisatie staat gelijk aan een paradigma-verschuiving

De huidige centrale macht van regering en overheid is onderhevig aan een proces in paradigma-verschuiving, waarbij de snelheid voortdurend toeneemt. Het is een onomkeerbaar proces. De realiteit van dat proces van centralisme naar decentralisme is nog niet geheel ingedaald (zoals dat tegenwoordig heet) bij politici en denkers. Het sprekende voorbeeld is de ZZPer wiens uiting van vrije wil ontnomen moet worden dan wel stevig ingeperkt.
Het beste voorbeeld van de paradigma-verschuiving is de komst van een Universeel Basis Inkomen (UBI) waarbij de macht over het individu, nu nog onvoorstelbaar, grotendeels verdwijnt.
Je kunt beargumenteren dat de vrije wil van het individu de motor is achter de decentralisatie van macht. Trek de lijn door dan kom je uit bij een positie waar het individu (wel of niet in een groep) de uitvoerende macht kan controleren en bepalen. De paradigma-verschuiving in beeld: democratie die niet gebaseerd is op de meerderheid maar op inspraak van de burger, er niet geregeerd wordt op basis van cijfers maar gebaseerd op waarden. De principes waarop onze huidige samenleving gebaseerd is, worden ingeruild voor een volledig nieuwe basis.

De vrije wil en vrijheid van het individu

Een bewuste en ontwikkelde vrije wil bij het individu is noodzakelijk voor een wereld met toekomst. Het onderdrukken en inkrimpen van vrije wil vertraagt de ontwikkeling van onze samenleving en in een groter verband van de wereld. Op termijn vergroot het het gevaar voor een samenleving die uit balans geslagen wordt.
Onze samenleving maar ook de toekomst van de wereld staat op het spel door de enorme weerstand van de conservatieve krachten. Mondiaal wordt de ontwikkeling van de vrije wil bij de vrouw op veel plaatsen met veel mannen-macht tegengewerkt. Het ego van de man wil ten koste van heel veel de zeggenschap over het lot van de vrouw behouden en zeker haar vrije wil zoveel als mogelijk beperken. De vrouwelijke stem dient minderwaardig te blijven. Het superieure ego van de man moet standhouden en overleven, toch?

Onderwijs en overname regie in de samenleving
(Hoger)Onderwijs zal uiteindelijk het tij volledig doen keren voor vrouwen en haar vrije wil ruimte geven om op veel plaatsen in de samenleving de regie stap voor stap over te nemen. Zij zijn de meest geschikte managers van de wereld van morgen. Leiders die hun wil willen doordrijven met geweld en oorlog, die geen kritiek velen op hun ideeën, zullen van het toneel verdwijnen en plaats maken voor toekomstvisies gebaseerd op alleen positieve waarden.
Een Vrouwenpartij met een absolute meerderheid is ideaal omdat het dit proces met ongekende snelheid en efficiëntie kan verwerkelijken.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Laatste vrouwenberichten uit de media

Shell-topman Wael Sawan: ‘Je kan Shell om zeep helpen, of ons laten proberen het spel in de goede richting te duwen’ – NRC
21 juli 2024

Met gratis kinderopvang in Zeeuws-Vlaanderen gaat 60% van de ouders werken of meer werken
21 juli 2024

‘Bedrijven die AI negeren, verdwijnen binnen vijf jaar’
19 juli 2024

De anti-Europese Patriotten willen de EU van binnenuit slopen, maar stuiten op een muur van tegenstand | de Volkskrant
14 juli 2024

Goede opvang voor kinderen is economisch gezien een no-brainer – maak het daarom een publieke zaak
13 juli 2024

Children’s daily sugar consumption halved just a year after tax, study finds | Sugar | The Guardian
11 juli 2024

De toekomst is niet aan cijferfetisjisten
11 juli 2024

‘Debat over zzp’ers wordt niet altijd gevoerd op basis van de juiste cijfers’
8 juli 2024

Personeelstekort? 100.000 mensen willen omscholen tot pedagogisch professional – Kinderopvangtotaal
7 juli 2024

De boer van de toekomst zaait elke paar meter een ander gewas – NRC
7 juli 2024

Overgrote meerderheid wereldbevolking wil ambitieuzer klimaatbeleid van zijn land zien | Change Inc.
22 juni 2024

New Test Detects Parkinson’s 7 Years Before Most Symptoms Show : ScienceAlert
20 juni 2024

BBB vindt Europese natuurherstelwet een ‘schoffering’
18 juni 2024

AI discovers new rare-earth-free magnet at 200 times the speed of man – AI in de politiek
18 juni 2024

Plots was daar Thierry Aartsen van de VVD. Ik kon mijn oren niet geloven | de Volkskrant
8 juni 2024

Halla Tómasdóttir, verdediger van diversiteit en gendergelijkheid, gekozen tot president van IJsland | de Volkskrant
2 juni 2024

Kiezer eensgezind over streven naar duurzamere landbouw, maar haakt af bij concrete voorstellen | de Volkskrant
31 mei 2024

Rabobank: ingrepen van de coalitie kosten meer dan ze opbrengen
30 mei 2024

Plastic voedselverpakkingen bevatten duizenden verschillende soorten chemicaliën: wat gebeurt er als je die doorslikt?
27 mei 2024

Rijk worden? Word EU-lid! Na twintig jaar verdient een Sloveens gezin nu meer dan een Brits gezin – De Correspondent
15 mei 2024